עורך דין רשלנות רפואית

שתפו את המאמר

כיתבו לנו

הרפואה בישראל עומדת בחזית התחום בעולם אך גם בארץ, לצערנו, חולים עלולים להיפגע כתוצאה ממקרי רשלנות רפואית.

כלומר, אירוע שמקורו בסטייה של הרופא או הצוות הרפואי מהסטנדרט המצופה מהם, ואשר יכול להתגלגל לכדי נזקים בריאותיים בלתי הפיכים (עד מוות). רשלנות רפואית פוגעת כמובן לא רק בחולה עצמו אלא בכל המעגלים הסובבים אותו. 

מצד שני, חשוב להדגיש שלא כל הסתבכות ואפילו טעות עולות מיד כדי רשלנות רפואית המזכה בפיצוי.

המקור החוקי לבחינת הסוגייה הוא בהתאם לנסיבות בכפוף למושג המשפטי "עוולת הרשלנות" שמוגדר בסעיפים 35 ו-36 לפקודת הנזיקין ("הפקודה"). 

קו פרשת המים כאן הוא תמיד "מבחן הרופא הסביר". דהיינו, האם הטיפול הרפואי חצה את הגבול לכדי רשלנות או שמדובר בנסיבות שלא מצדיקות הגשת תביעה (עם כל הצער שבדבר). 

עורך דין רשלנות רפואית טל ניסים ניסיון ומקצועיות

משרד עורכי דין טל ניסים מעניק ייעוץ משפטי וליווי מלא בתיקי רשלנות רפואית. אנו מעמידים לרשותכם לא רק מקצועיות וניסיון שנצברו במשך יותר מ-10 שנים אלא בראש ובראשונה יחס אישי, זמינות מרבית, יצירתיות וחתירה לפעולה.

משרדנו משתף פעולה עם מומחים רפואיים מהשורה הראשונה המלווים את התיק ומספקים לו את חוות הדעת הדרושות. 

אנו מתחייבים שלא נותיר אבן על אבן בניתוח התיק הרפואי של הלקוח על בוריו ונבחן כל צעד בקבלת הטיפול. מרגע הגעת המטופל בפעם הראשונה לבדיקה, דרך קבלת הטיפול הרפואי וכלה בהשלכות הרשלנות הנטענת. עו"ד ניסים, מייסד המשרד, מעורב אישית בכל תיק ותיק עד לקוצו של יוד. נוודא שהחולה קיבל את כל המידע הדרוש, נתן את הסכמתו המודעת לאחר שהוצגו לו כלל האפשרויות וכי הרופאים פעלו ללא דופי. 

זכרו: רשלנות רפואית היא לא תביעת נקמה אלא הליך משפטי לגיטימי שנועד למצות את זכויותיו של המטופל שנפגע בהתאם לנזק שנגרם לו ולקרובים לו. 

רשלנות רפואית והמסגרת המשפטית

פקודת הנזיקין קובעת כי רשלנות המהווה עילה לפיצוי היא מקרה שמתקיימים בו שלושה תנאים מצטברים: רשלנות, נזק וקשר סיבתי ביניהם. ברשלנות רפואית הוכחת התנאים הללו נגזרת מחוות דעת רפואיות הניתנות על ידי מומחים (שגם יכולים להתבקש להעיד על חוות דעתם בבית המשפט ו/או להתמודד עם טענות מצד מומחים המציגים חוות דעת רפואית אחרת). 

רשלנות רפואית מקרים שכיחים

רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל מפגש של אדם עם צוותים רפואיים. המקרים השכיחים ביותר של התחום הינם:

  • רשלנות רפואית בהריון ובלידה. 
  • רשלנות רפואית באבחון מחלה או בעיה רפואית. 
  • רשלנות רפואית בטיפול בסרטן. 
  • רשלנות רפואית בניתוחים (לרבות ניתוחים אלקטיביים). 
  • רשלנות רפואית בחדר מיון וברפואה דחופה. 
  • רשלנות רפואית בטיפולי שיניים. 
  • רשלנות רופא משפחה. 

הרשימה הזו איננה רשימה סגורה וכמובן שגם בתוך המקרים הללו ישנן סיטואציות ספציפיות. לדוגמה, רשלנות בהריון כוללת גם רשלנות בביצוע או פענוח בדיקות מעקב וגם רשלנות שנוגעת לייעוץ גנטי עוד לפני ההתעברות. 

איך יודעים האם הייתה רשלנות רפואית?

כל מקרה של נזק שמעלה חשד בדבר רשלנות רפואית צריך להיבדק בקפידה. על מנת לבחון האם מדובר ברשלנות, אם לאו, יש להשיג את התיק הרפואי המלא של המטופל ולהגיש אותו לעיון גם של עורך דין שמתמחה בדיני נזיקין בכלל ובדיני רשלנות רפואית בפרט, וגם לבחינת מומחים רפואיים רלבנטיים. 

עורך הדין בעל הניסיון בתחום הרשלנות הרפואית יצליב את הממצאים שהתבררו על ידי הרופא, ויבחן מהם הסיכויים לגבי יציאה לדרך להליך של תביעה בגין רשלנות רפואית (הליך שלא תמיד מגיע לבית מהשפט אלא יכול גם להסתיים בהסכמי פשרה מחוץ לכותלי הערכאות). 

רשלנות רפואית מעלה שאלות שונות מעולם המשפט ומעולם הרפואה. תפקידו של עורך הדין כולל ניתוח מקצועי ומעמיק של נסיבות המקרה בהתאם לפסיקה העדכנית בתחום המשתנה תדיר. זאת בכדי לברר האם מתקיים קשר סיבתי עובדתי ומשפטי בין הרשלנות הרפואית לנזק שנגרם. 

פיצויים בגין רשלנות רפואית, עד כדי סכומי עתק

תביעת רשלנות רפואית היא תביעה נזיקית והעיקרון המנחה הוא שהנפגע זכאי לפיצוי עד כדי "השבת המצב לקדמותו" ברמה הקרובה ביותר.

פיצויים בגין רשלנות רפואית מתייחסים לנזק שנגרם לנפגע ולהשלכות שעלולות להיות לו על חייו ועל חיי הסובבים אותו. 

במקרים שבהם המטופל סובל מנזקים קשים (עד כדי מוות שהיה יכול להימנע), הפיצויים יכולים לטפס לכדי סכומי עתק של מיליוני שקלים. בעיקר משום שהם נוגעים לראשי נזקי עתידיים ובעיקר אובדן השתכרות לעתיד. 

כך למשל, אם אדם בשנות ה-40 לחייו נפטר ממחלה קשה בגלל רשלנות רפואית באבחון, בני משפחתו יהיו רשאים לתבוע פיצויים בשם עיזבונו שיכללו את שכרו "האבוד" מיום מותו ועד המועד שבו יצא היה אמור לצאת לגמלאות (כולל זכויות פנסיוניות). 

ראשי נזקי נוספים שמאפיינים תביעות רשלנות רפואית הם עזרה צד ג', הוצאות ניידות, הוצאות להתאמת בית המגורים למצב הרפואי החדש, אובדן השתכרות בעבר, כאב וסבל, פגיעה באוטונומיה ועוד. 

על אף שאנו עושים מאמץ לפרסם תוכן עדכני ומדויק יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

בנוסף,יש לקחת בחשבון שמידע משפטי מטבעו עשוי להתעדכן ולהשתנות.

העושה שימוש באמור,עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו בלבד.

חושבים שעברתם מקרה של רשלנות רפואית?

לפגישה מקצועית ובחינה של תיק התביעה צרו קשר
Scroll to Top
דילוג לתוכן