עורך דין תאונה בעבודה / פגיעה בעבודה

שתפו את המאמר

כיתבו לנו

כל אחד עלול להיפגע במהלך העבודה והמושג "תאונת עבודה" לא כולל רק נפילה במשרד או היפגעות ממכונה לא בטיחותית. על פי חוק הביטוח הלאומי, המושג המשפטי "פגיעה בעבודה" מקפל בחובו כל נזק שנגרם לאדם כתוצאה מעיסוק במשלח ידו. בין אם מדובר על עצמאי, שכיר ואפילו מתנדב.

מה היא פגיעה במסגרת עבודה?

פגיעה בעבודה יכולה להיות גם אירוע נקודתי (כמו פציעה בעקבות תאונה) וגם אירוע מתמשך של התפתחות מחלה בשל תנאי העסקה (לדוגמה, פריצת דיסק בעקבות פעולות העמסה רמות או התפתחות סרטן בשל חשיפה לחומרים מסוכנים). ישנן מחלות שמוכרות בחוק (ברשימה סגורה) וישנן אחרות המוכרות מכוח הפסיקה (לפי תורת המיקרו-טראומה שפירושה נזקים זעירים רבים שהסבו נזק מצטבר). 

יהיו הנסיבות אשר יהיו, חשוב לנו להדגיש שהפגיעה בעבודה היא לא באשמת העובד. מצד שני, האחריות לנקוט במלוא הצעדים בכדי למצות את הזכויות הרפואיות בהחלט מוטלת על כתפיו. 

במשרד עורכי דין טל ניסים נעמוד לרשותכם לכל אורך הדרך. החל מהרגע שבו נפצעתם או גילתם על מחלתכם (ו/או על הקשר שלה לעבודה), דרך הליווי מול הוועדות הרפואיות במוסד לביטוח לאומי וכלה בכל נתיב אחר (כולל ערעורים לבתי הדין לעבודה ומעבר לכך). 

אנחנו מבינים היטב את המצוקה של הנפגע ובני משפחתו ויודעים שמדובר לא רק בנזקי גוף אלא בדיני נפשות. למשרדנו קשרים מקצועיים עם טובי המומחים והרופאים התעסוקתיים ואנחנו מתגאים ביכולת לתת מענה גם לסיטואציות מורכבות ומאתגרות. כולל מצבים שבהם הנפגע החל לפעול למיצוי זכויותיו אך ההליך לא התנהל כמצופה. 

מיצוי זכויות במקרה תאונה  / פגיעה במסגרת עבודה

אנחנו מאמינים שאדם שנפגע בעבודתו יכול (וצריך) לממש את זכויותיו בכל האפיקים האופציונאליים העומדים לרשותו. הפגיעה בעבודה עלולה לשמוט את מתת לחמו של האדם ולהשליך לא רק עליו אלא על בני משפחתו והמעגלים הסובבים אותו. במקרים חמורים היא אף יכולה לגרום להתדרדרות לכדי מצב סיעודי ואפילו למוות.

שני האפיקים העיקריים למיצוי זכויות לאחר פגיעה בעבודה הם:

  • המוסד לביטוח הלאומי אשר משלם לנפגע שהוכר "ביטוח נפגעי עבודה" או כקצבה או בתשלום חד פעמי.
  • גורם רשלן שאחראי לנזק כמו, למשל, מעסיק שלא העמיד לרשות העובד תנאי העסקה בטוחים.

חשוב להדגיש שאם ההליך יכול להתנהל גם כנגד המוסד לביטוח הלאומי וגם במסגרת רשלנות של מאן דהו, הנפגע לא יהיה זכאי ל"כפל פיצוי". במידה שהאירוע יוכר על ידי הביטוח הלאומי כתאונת עבודה ומתנהל במקביל הליך אזרחי כנגד המעסיק הרשלן, אזי כל סכום ששולם או ישולם על ידי המל"ל צריך להיות מקוזז מהסכומים שייפסקו בתביעת הרשלנות.

תאונת עבודה לא רק בעבודה

שימו לב שפגיעה בעבודה לא חייבת להתרחש בעבודה עצמה וגם תאונות בדרך לעבודה או ממנה נכנסות תחת הגדרה "תאונת עבודה" בחוק הישראלי.

מנתוני המוסד לביטוח לאומי עולה שיותר מ-30% מתאונות העבודה המוכרות בישראל הן תאונות דרכים (!). אדם שנפגע בעבודתו יכול להיות זכאי, כתלות בדרגת הנכות שנקבעה לו, לקצבת נכות חודשית או למענק נכות חד פעמי.

תאונת עבודה והחשיבות שבליווי המשפטי

ההתנהלות לאחר תאונת עבודה או גילוי מחלה שנגרמה כתוצאה מהעבודה היא לא עניין של מה בכך. המוסד לביטוח הלאומי לא תמיד שש, בלשון המעטה, להכיר בכל טענותיו של העובד/העצמאי/המתנדב. נהפוך הוא. לעתים קרובות ניטשות מחלוקות של ממש בנושא. בין אם בנוגע לעצם ההכרה באירוע כפגיעה בעבודה ובין אם באשר לדרגת הנכות (המשפיעה כאמור על הנושא הכספי בהווה ובעתיד).

פנייה לקבלת ייעוץ משפטי היא קריטית ויפה שעה אחת קודם. רצוי לפנות לעורך דין המתמחה בייצוג נפגעי עבודה עוד בטרם נעשית פנייה ראשונה בנושא למעסיק או לביטוח הלאומי. לעתים קרובות כדאי להתייעץ עוד במועד קבלת הטיפול הרפואי (שכן אפילו דיווחים לרופא המטפל יכולים להשפיע על גורל ההליך וגם מילים בודדות יכולות להפוך את הקערה על פיה).

על אף שאנו עושים מאמץ לפרסם תוכן עדכני ומדויק יובהר כי האמור לעיל אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי.

בנוסף,יש לקחת בחשבון שמידע משפטי מטבעו עשוי להתעדכן ולהשתנות.

העושה שימוש באמור,עושה כן על דעת עצמו ובאחריותו בלבד.

עברתם תאונה בעבודה?

לפגישה מקצועית ובחינה של תיק התביעה ללא התחייבות
Scroll to Top
דילוג לתוכן